Praktijk voor functionele neurologie en cranio sacraal therapie

Gevangen emoties

Gevangen emoties

De gevangenis van emoties

Mensen ervaren dat als ze zichzelf bevrijden van hun vastgehouden emoties, ze in staat zijn gezonder en blijer te leven. Eén enkele gevangen emotie kan zowel fysieke als emotionele problemen geven. De impact van gevangen emoties is groot en wijdverbreid. De gevangen emoties van de hand doen helpt om obstakels uit het verleden te overkomen en een vernieuwd leven aan uw huwelijk, familie of andere persoonlijke relaties te geven.

Oftewel het helpt om te groeien naar emotionele volwassenheid. Wie wil dat nu niet?

 

Wat is een gevangen emotie?

Soms worden emoties niet helemaal verwerkt of nog sterker: ze worden geparkeerd, omdat we nog te jong zijn om ze op dat moment te kunnen verwerken. Onverwerkte of geparkeerde emoties slaan zich op bepaalde voorkeurslocaties in het lichaam op. Eerder waren deze emoties er niet en nu draagt u deze letterlijk elke dag onzichtbaar (onbewust) met u mee.

In plaats van gewoon de emotie te ervaren en daarna weer verder te gaan, wordt de emotie in bovenstaande gevallen dus gevangen in het lichaam als een bal energie. Gevangen emoties zijn afgebakende energieën, die een voelbare vorm en locatie in het lichaam hebben. De meeste mensen zijn verbaasd, dat hun ‘emotionele bagage’ zo letterlijk aanwezig is.

 

“Het is mijn ervaring dat een aanzienlijk deel van de fysieke en emotionele klachten

worden veroorzaakt door (verborgen) emoties, die vastgezet zijn.”

 

De schade die gevangen emoties veroorzaken

Gevangen emoties kunnen bijvoorbeeld veroorzaken dat verkeerde aannames worden gemaakt of op een onschuldige opmerking over gereageerd wordt, gedrag verkeerd wordt geïnterpreteerd of ‘kortsluiting’ wordt veroorzaakt in relaties. Maar het kan ook andere ongewenste gevoelens geven, waar je zelf niet van af lijkt te kunnen komen.

Emoties kunnen ook het goed functioneren van de organen en ander weefsel in het lichaam in de weg staan, waarbij lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of pijn kunnen ontstaan. Het overgrote merendeel van de gevangen emoties wordt niet gediagnosticeerd door de reguliere geneeskunde, omdat ze niet zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld, zoals dat elektriciteit soms niet zichtbaar is, maar wel gevoeld kan worden.

“Margo was eindelijk in staat om haar boosheid jegens haar ex-man van haar af te zetten

 en in staat om een nieuwe relatie aan te gaan.”

“Ze vertelde me dat het leek alsof ze elke nieuwe relatie onbedoeld saboteerde.”

 

“Harry’s pijn in zijn schouder verdween.”

“Jannie’s zicht verbeterde”

“Wilma’s nachtmerries verdwenen.”

 

De toekomst voelt als gegijzeld

Voelt u wel eens het gewicht van iets waar u niet helemaal de vinger op kunt leggen of niet vanaf lijkt te komen? Wellicht pakken de pogingen om een duurzame relatie te vormen nooit goed uit. Of misschien wenst u dat sommige gebeurtenissen uit het verleden nooit hadden plaatsgevonden, maar bent u op één of andere manier niet in staat om verder te gaan of het los te laten. Wellicht is het zelfs zo dat u het gevoel heeft, dat het heden op één of andere manier nog steeds door het verleden wordt gegijzeld.

“Gevangen in het verleden.”

 

Gevangen emoties en fysieke pijn

Sommige mensen accepteren pijn en leven er ‘gewoon’ mee, veelal ook omdat er geen oplossing voor gevonden is of ze er geen specifieke reden voor kennen of kunnen vinden. Pijn is echter een signaal van het lichaam, dat om aandacht vraagt.

Gevangen emoties kunnen een ongelofelijke verscheidenheid aan fysieke problemen veroorzaken zonder te worden ontmaskerd, omdat ze onzichtbaar zijn en altijd een bepaalde mate van verstoring van het functioneren van het lichaam geven.

Kent u bijvoorbeeld hartenpijn of hartzeer? Niet zichtbaar, maar o zo voelbaar.

Normaal gesproken veroorzaken gevangen emoties gelukkig niet zulke intense klachten als bijvoorbeeld het gevoel van een hartaanval krijgen. De meeste zijn subtieler, ook in de mate van onbalans die ze veroorzaken.

 

Hoe worden gevangen emoties veroorzaakt?

Hierbij een lijst (zonder volledigheid na te streven) van veel voorkomende omstandigheden, die tot gevangen emoties in het lichaam kunnen leiden:

 • Verlies van een geliefdegevangen emoties
 • Scheiding of relatieproblemen
 • Financiële problemen
 • Stress op het werk
 • Abortus
 • Fysiek trauma
 • Misbruik, zowel mentaal als fysiek
 • Verwaarlozing of gevoel van verlatenheid
 • Laag zelfbeeld, minderwaardigheidscomplex
 • Negatieve gedachten over jezelf of anderen
 • Lichamelijke ziekte

Normaal gesproken is het lichaam aangetrokken tot positieve dingen & gedachten en vermijdt het negatieve dingen of ideeën. De onverwerkte emotie verstoort eigenlijk het gehele systeem en het lichaam gaat met deze verstoring om door het op een gelokaliseerde plek in het lichaam op te slaan. Het functioneren van het lichaam en de levensvreugde wordt hierdoor zo min mogelijk verstoord, totdat het tijd wordt om de emotie te verwerken of los te laten.

 

De bagage opruimen

U bent niet uw emotionele bagage en deze opruimen helpt om een vitaler, gezonder leven te leiden.

Specifieke lichaamstherapie zal u helpen om uw leven te her-claimen, een betere gezondheid te genieten en vrij te zijn van de arglistige en subtiele krachten, die de gevangen emoties op het lichaam en de mind uitoefenen.

Als een gevangen emotie wordt losgelaten, voelt het alsof er een last wegvalt. Mensen beschrijven het als “lichter voelen”. Deze gevangen emoties vinden en deze loslaten heeft direct invloed op uw gezondheid, hoe u u voelt én gedraagt.

 

Voor meer informatie zie aub emoties behandelen. Heeft u specifiek last van boosheid of huilbuien, dan kunnen bijgaande links interessant voor u zijn.  Voor meer informatie over lichaamstherapie zie aub de pagina over lichaamstherapie.

Geïnteresseerd om emoties op te ruimen? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens en routebeschrijving.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *