Praktijk voor functionele neurologie en cranio sacraal therapie
Suus lichaamstherapie > Blog & Video's > Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie

Voorbij de taal

Een artikel over de beperkingen van taal, de onbewuste processen van de mind, non-verbale communicatie & genezing, en werken met het lichaam om toegang te krijgen tot onbewuste (en bewuste) processen.

De onbewuste mind en communicatie

-Een enorme database-

De onbewuste mind is in staat om enorme hoeveelheden informatie op te slaan en te verwerken. Van alle informatiestromen vindt rond de 90% onbewust plaats. Dat is maar goed ook, anders zouden we letterlijk gek worden van die enorme hoeveelheid data. Het onbewuste deel van de mind is bijvoorbeeld op de hoogte van welke geparkeerde emoties, waar in het lichaam worden vastgehouden. Het is dan ook niet zo gek, dat u zich soms niet bewust alles kunt herinneren. Werken met het lichaam is een mooie manier om voorbij de bewuste (cognitieve) mind te komen, want taal heeft zo ook zijn beperkingen!

“De symptomen die het lichaam aangeeft, zijn een manier om u te vertellen dat er iets niet goed gaat. Het zijn waarschuwingssignalen, die aangeven dat er iets veranderd dient te worden of dat het lichaam hulp nodig heeft.”

Een symptomatische aanpak en genezing

Soms wordt met medicatie geprobeerd de symptomen aan te pakken, als de oorzaak van klachten niet wordt achterhaald. Dit kan dan soms voelen als het plakken van een pleister op het brandende olielampje van het dashboard van de auto. Het is dan  niet afdoende en zeker geen duurzame oplossing voor de langere termijn. Een ander nadeel is de medicatie afhankelijkheid, want zodra gestopt wordt met de medicatie komen de problemen weer terug, omdat de onderliggende oorzaak niet is aangepakt.

Non-verbale communicatie en genezingnon-verbale communicatie

Non-verbale communicatie is als middel zeer interessant als 90 % van alle informatiestromen onbewust plaatsvinden. Het biedt een heel scala aan mogelijkheden om de oorzaak van symptomen te vinden. Wellicht een idee voor u om eens verder te kijken?

De taal van het lichaam

Werken met het lichaam, als een non-verbale vorm van communicatie, is een hele eerlijke, efficiënte manier om toegang te krijgen tot onbewuste zaken oftewel de grote, onbewuste database. Het lichaam is als een spiegel en kan gelezen worden door mensen die de taal van het lichaam begrijpen. Een psycholoog kan bijvoorbeeld met woorden worden voorgelogen of misleid, maar het lichaam is altijd een eerlijke spiegel voor diegene die het kunnen ‘lezen’. Lichaamstherapie kan dus gebruikt worden om uit te zoeken, wat maakt dat u verminderd functioneert en geeft ook toegang tot onbewuste processen met als doel om te genezen. Dit is wel zo handig als het merendeel van alle processen zich onbewust afspeelt en de cognitie te boven gaat!

 

Voor meer informatie over werken met het lichaam zie aub de pagina over lichaamstherapie. Of zie aub ook de blog over de gevangenis van emoties. Heeft u geen emotionele klachten, maar wordt uw functioneren wel beperkt, wellicht is dan de blog over neuroplasticiteit van de hersenen voor u interessant.

Is uw interesse gewekt? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens en routebeschrijving. Ervaren van cliënten kunnen hier gevonden worden.

Facebook link

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *