Praktijk voor functionele neurologie en cranio sacraal therapie

Sinusitis

Wat is sinusitis?

Sinusitis is een holte ontsteking. Het is een lastig, veel voorkomend verschijnsel in de wintermaanden en in de hooikoorts-tijd o.a. als complicatie van de gewone neusverkoudheid. Sinusitis kan acuut of chronisch zijn. Meestal zijn meerdere holtes boven de ogen en rond de neus aangetast.

Wat zijn de symptomen van sinusitis?

De kenmerken en symptomen van sinusitis zijn:

  • Voorhoofdsholte ontsteking, eventueel gepaard met neus ontsteking
  • Een drukverhoging boven de neus, in het voorhoofd, ogen of het kaakgebied
  • Pijn in het gebied bij vooroverbuigen
  • De verstopte neus en dik slijm in de neus geeft het gevoel dat het “vastzit” in het hoofd. De uitvloeiing kan indien aanwezig geel/groen van kleur zijn. De drainage van de holtes is dan gestoord.
  • Bij een chronische sinusitis kunnen vermoeidheidsklachten optreden.

Wat kunt u tegen sinusitis doen?

De meest voorkomende behandeling is het vochtig houden van de neus door neussprays of spoelen. Soms worden antibiotica voorgeschreven door de huisarts bij chronische sinusitis, ook al wordt dit liever vermeden. Chronische sinusitis wordt als zeer vervelend ervaren, veroorzaakt vermoeidheidsklachten en beperkt iemand in het optimaal functioneren.

Met cranio sacraal therapie en functionele neurologie wordt de beweeglijkheid van de aangezichtsbotstukken gestimuleerd, waardoor de drainage van de holtes gemakkelijker verloopt en de infectie beter kan worden bestreden. Door de drainage te bevorderen wordt het gevoel van “vastzitten” verminderd en de doorbloeding in het gebied verhoogd, waardoor het immuunsysteem zelf beter de ontsteking kan bestrijden.

Cranio sacraal therapie is een zachte behandelmethode die gericht is op het zelf herstellend vermogen van het lichaam en op het verhogen van de doorbloeding van, in dit geval, de holtes in het gezicht. Een verwijzing van de huisarts in niet per se nodig.

Neurale integratie is een vorm van functionele neurologie. Het is een veilige behandeling voor mensen van alle leeftijden, welke als doel heeft o.a. de mogelijk dysfunctie van het immuunsysteem teniet te doen, waardoor de infectie beter kan worden aangepakt.
Wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *