Praktijk voor functionele neurologie en cranio sacraal therapie
Suus lichaamstherapie > Blog & Video's > De oorzaak van migraine

De oorzaak van migraine

Migraine?

Deze blog gaat over de oorzaak van migraine en is een vervolg op de blog hoofdpijn en migraine. Om het verschil te bepalen tussen hoofdpijn en migraine is het aan te bevelen om de blog hoofdpijn en migraine te lezen, omdat de symptomen hierin worden uiteengezet en aan de hand van 3 vragen bepaald kan worden of u last heeft van hoofdpijn en/of migraine.

Oorzaak van migraineDe oorzaak van migraine

In de praktijk zien we vaak dat migraine gepaard gaat met toxische problemen of overbelasting. De toxine of overbelasting kan als  saboteur gezien worden. Eén die het lichaam niet optimaal laat functioneren. Het gebied in de hersenen wat hier met name hinder van ondervindt, is de area postrema. Het veel voorkomende gevoel van misselijkheid of overgeven bij migraine wordt gelinkt aan de (dis)functie van de area postrema. De area postrema bevindt zich in het middelste stuk van de hersenstam.

Behandeling van migraine

Het evalueren of er daadwerkelijk sprake is van een toxisch probleem of overbelasting kan aan de hand van functionele neurologie worden gedaan. Neurale integratie is de vorm van functionele neurologie die we toepassen. Mocht er sprake zijn van toxiciteit of overbelasting dan ligt in de behandeling de focus o.a. op het evalueren van de functionaliteit van de volgende organen: lever, schildklier en de bijnierschors. Afhankelijk van het type toxiciteit of overbelasting worden enkele voedingssuggesties meegegeven. Hiermee wordt beoogd dat het lichaam de toxines goed kan afvoeren en dat de overbelasting niet weer gaat plaatsvinden. Voor een dieet op maat kan worden doorverwezen naar een voedingsexpert.

Wilt u een evaluatie van uw lichaam, dan nodig ik u uit om een afspraak te maken. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan a.u.b. hier bij ervaringen.