Praktijk voor functionele neurologie en cranio sacraal therapie
Suus lichaamstherapie > Blog & Video's > Infecties behandelen

Infecties behandelen

Blog over infectie(s), het belang om deze aan te pakken, de unieke aanpak van neurale integratie en een korte behandel casus.

Recensie cliënte:

“Ik had al jaren huiduitslag op mijn benen. De huisarts kon er niks aan doen en zei dat ik er maar mee moest leren leven. Hierdoor droeg ik in de zomer nooit een korte broek of een jurkje. Na een behandeling bij Suus was ik van mijn huiduitslag af!! Nu kan ik eindelijk weer jurkjes dragen.”

 Waarom is het belangrijk infecties aan te pakken?

  • Omdat u last heeft van jeuk, zwelling, roodheid, warmte en/ of zelfs (terugkerende) koorts
  • Omdat een infectie een enorme impact kan hebben op uw lichamelijk functioneren
    • Bijvoorbeeld: Onderzoek wijst uit virale activiteit in de hersenen voor 90% de oorzaak is van epileptische aanvallen
    • Bijvoorbeeld: Ongeveer 50% van Hodgkins lymphoma wordt geassocieerd met het Epstein Barr virus.
  • Omdat een infectie vaak in concurrentie gaat met ons immuunsysteem om zelf te overleven. Dit maakt dat ons immuunsysteem minder kan gaan functioneren. En dit kan u blootstellen aan een nieuwe infectie door verminderde afweer met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe longontsteking bij ziekenhuisopname, terwijl u om een andere reden bent opgenomen in het ziekenhuis.

Zie voor informatie over de werking van ons immuunsysteem deze video.

 

Hoe werkt neurale integratie?   

Met neurale integratie wordt het centraal zenuwstelsel van uw lichaam geëvalueerd en indien nodig behandeld. Eigenlijk is het een soort A.P.K. voor het lichaam d.m.v functionele neurologie. Mocht het centraal zenuwstelsel belast zijn met een infectie dan komt dit uit deze evaluatie naar voren. De kennis om dit te kunnen is in Engeland en Duitsland vergaard. Vandaar dat het een unieke behandelmethode in Nederland is.

 

Casus infectie behandelen

Cliënt komt in februari voor het eerst in de praktijk om gezondheidsredenen. Een hiervan is een jarenlange aanhoudende infectie aan de linker voet/ enkel. Zalven, medicatie en zonlicht blijken niet afdoende om de infectie een halt toe te roepen. Bij de start is jeuk, roodheid (die duiden op een ontsteking) op meerdere plekken op de huid te zien. Tevens is beslag aan de voorzijde van de enkel te zien. Zie figuur 1: Linker foto is van de beginsituatie. De rechter foto is twee maanden na behandeling van dit gebied. Hierbij kunt u zien dat op de meeste plekken de huid is dichtgegaan, minder roodheid aanwezig is en dat het beslag is verdwenen.

infectie
Voor en na behandeling

 

Recensie cliënt:                                                       

“Algehele vermoeidheid en op diverse plaatsen ontstekinkjes waren mijn reden om naar Suus te gaan.
In een paar sessies is er veel verbeterd. Ze spoort snel en feilloos de bron op van het ongemak en zet zaken in beweging. Snel herstel van een oude enkelwond.”

Interesse? Neem voor een afspraak a.u.b. contact met me op.