Concentratieproblemen/ Leerproblemen

Wat zijn concentratie problemen?

Er wordt van een concentratiestoornis gesproken in relatie tot een bepaalde taak en het gedrag wat wordt waargenomen. Leermoeilijkheden bij lezen, schrijven, spellen en rekenen kunnen voortkomen uit concentratieproblemen. Bij kinderen kunnen concentratieproblemen leiden tot gedragsproblemen, zoals frustratie, onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens. Concentratie problemen kunnen ook bij volwassen voorkomen en worden als vermoeiend en/of stressvol ervaren.
Enkele kenmerken zijn:

  • Snel afgeleid zijn
  • Aandacht er niet bij kunnen houden of
  • Korte termijn geheugen werkt niet optimaal
  • Bovenstaande klachten belemmeren het functioneren

 

Wat zijn de oorzaken?

Vanuit de functionele neurologie worden concentratie problemen als neurologische disorganisatie/ – onbalans gezien. Vaak is het lichaam redelijk in staat om een deel van het niet goed functioneren te compenseren en daardoor zal de uiting van concentratieproblemen per persoon verschillen. De onbalans zit erin dat specifieke delen van de hersenen (bijvoorbeeld het Cerebellum) niet optimaal verbonden zijn of in andere woorden niet goed communiceren met andere corticale hersencentra.

Wat kunt u doen om concentratie problemen te verhelpen?

Naast concentratie oefeningen met als doel de concentratie te verhogen kunnen de concentratie problemen ook worden verlaagd door een behandeling. Via functionele neurologie optimaliseren we de verbindingen in de hersenen waardoor beter concentreren mogelijk is. De automatische functie van de hersengebieden wordt hersteld en de concentratie wordt daardoor verbeterd. Elke persoon is uniek en dient daarom zorgvuldig te worden onderzocht. Functionele neurologie is een veilige, effectieve en zachte therapie voor mensen van alle leeftijden.
Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken.