Wat is een bijholte ontsteking?

Een holte ontsteking of sinusitis is een lastig, veel voorkomend verschijnsel in de wintermaanden en in de hooikoorts-tijd als complicatie van de gewone neusverkoudheid. De bijholte ontsteking kan acuut of chronisch zijn.

Wat zijn de symptomen van bijholte ontsteking?

De kenmerken en symptomen van sinusitis zijn:

  • Voorhoofdsholte ontsteking, eventueel gepaard met neus ontsteking
  • Een drukverhoging boven de neus, in het voorhoofd, ogen of het kaakgebied
  • Pijn in het gebied bij vooroverbuigen
  • De verstopte neus en dik slijm in de neus geeft het gevoel dat het “vastzit” in het hoofd. De uitvloeiing kan indien aanwezig geel/groen van kleur zijn. De drainage van de bijholtes is dan gestoord.

 

Wat kunt u tegen een bijholte ontsteking doen?

De meest voorkomende behandeling is het vochtig houden van de neus door neussprays of spoelen. Soms worden antibiotica gegeven op voorschrift van de huisarts bij chronische bijholte ontsteking, ook wel chronische sinusitis genoemd. Chronische holte ontstekingen worden vaak als zeer vervelend ervaring en beperken iemand in het normaal functioneren.
Met craniosacraal therapie en neurale integratie wordt de beweeglijkheid van de aangezichtsbotstukken gestimuleerd, waardoor de drainage van de bijholtes gemakkelijker verloopt en de infectie kan worden bestreden. Door de drainage te bevorderen wordt het gevoel van “vastzitten” verminderd en wordt de mogelijkheid van het lichaam om zelf de ontsteking te bestrijden verhoogd. Cranio sacraal therapie is een zachte, non-invasieve methode die gericht is op het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

En neurale integratie is een veilige behandeling voor mensen van alle leeftijden, welke als doel heeft de signalen tussen de infectiehaard en de hersenen te optimaliseren, waardoor het lichaam de infectie beter kan aanpakken.
Wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken.