Bijholte ontsteking

Wat is een bijholte ontsteking?

Een holte ontsteking of sinusitis is een lastig, veel voorkomend verschijnsel in de wintermaanden en in de hooikoorts-tijd o.a. als complicatie van de gewone neusverkoudheid. De bijholte ontsteking kan acuut of chronisch zijn.

Wat zijn de symptomen van bijholte ontsteking?

De kenmerken en symptomen van een bijholte ontsteking zijn:

  • Voorhoofdsholte ontsteking, eventueel gepaard met neus ontsteking
  • Een drukverhoging boven de neus, in het voorhoofd, ogen of het kaakgebied
  • Pijn in het gebied bij vooroverbuigen
  • De verstopte neus en dik slijm in de neus geeft het gevoel dat het “vastzit” in het hoofd. De uitvloeiing kan indien aanwezig geel/groen van kleur zijn. De drainage van de bijholtes is dan gestoord
  • Vermoeidheidsklachten worden bij chronische bijholte ontsteking gezien.

 

Wat kunt u tegen een bijholte ontsteking doen?

De meest voorkomende behandeling is het vochtig houden van de neus door neussprays of spoelen. Soms worden antibiotica gegeven op voorschrift van de huisarts bij chronische bijholte ontsteking, ook al wordt dit niet zo snel voorgeschreven. Chronische holte ontstekingen worden vaak als zeer vervelend ervaren en beperken iemand in het normaal functioneren.
Met cranio sacraal therapie en neurale integratie wordt de beweeglijkheid van de aangezichtsbotstukken gestimuleerd, waardoor de drainage van de bijholtes gemakkelijker verloopt en de infectie beter kan worden bestreden. Door de drainage te bevorderen wordt het gevoel van “vastzitten” verminderd en de doorbloeding in het gebied verhoogd, waardoor het immuunsysteem zelf beter de ontsteking kan bestrijden.

Cranio sacraal therapie is een zachte behandelmethode die gericht is op het zelf herstellend vermogen van het lichaam en om de doorbloeding in een gebied te verhogen. Een verwijzing van de huisarts in niet per se nodig.

Neurale integratie is een vorm van functionele neurologie. Het is een veilige behandeling voor mensen van alle leeftijden, welke als doel heeft o.a. de mogelijke disfunctie van het immuunsysteem teniet te doen, waardoor de infectie beter kan worden aangepakt.
Wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken.