Burn-out / chronische vermoeidheid

Wat is een burn-out of chronische vermoeidheid?

  • Voelt u zich moe en uitgeput elke dag?
  • Is zelfs het afmaken van een huishoudelijk klusje vermoeiend voor u?
  • Heeft u moeite met het onthouden van dagelijkse taken?

Chronische vermoeidheid of burn out wordt gekenmerkt door krachteloze moeheid, die dagelijks wordt ervaren door het snel uitgeput zijn en het hebben van een extreem slecht uithoudingsvermogen. Dit gaat per definitie niet over na een rustperiode en is al langer dan zes maanden aanwezig. In veel gevallen kan het jaren duren en heeft het veel impact op het functioneren van de persoon in kwestie.

Wat zijn de oorzaken van chronische vermoeidheid of burn-out?

Chronische blootstelling aan stress, het slecht kunnen opnemen van essentiële voedingstoffen of het langdurig vechten tegen een infectie kunnen leiden tot chronische vermoeidheid. Veel mensen met burn-out klachten slikken vitaminen om hun gezondheid en energie niveau te verhogen. Een verandering in dieet wordt veelal aanbevolen. Echter als het lichaam niet in staat is om de voedingsstoffen uit gezond voedsel of vitaminen op te nemen, te verwerken en te gebruiken dan zal enige effect op het energie niveau van korte duur zijn.

Wat kunnen we tegen chronische vermoeidheid of burn-out doen?

Functionele neurologie onderzoekt waarom er sprake is van een slechte opname en gebruik van essentiële voedingsstoffen en daarmee waarom normale verteringsprocessen niet hebben kunnen plaatsvinden. Functionele neurologie onderzoekt of er sprake kan zijn van een infectie in het lichaam. Indien het lichaam bijvoorbeeld constant het gevecht aangaat met een infectie dan kan dit leiden tot moeheid. Door het identificeren wat er in de signaalverwerking, dus de aansturing van het lichaam verkeerd gaat, kan herstel duurzaam plaatsvinden. Neurale integratie is een veilige en effectieve therapie voor mensen van alle leeftijden.
Wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken.