Chronische klachten / chronische pijn

Wat wordt verstaan onder chronische klachten of chronische pijn?

Onder chronische klachten, chronische pijn, terugkerende symptomen ook wel recidiverende klachten of pijn genoemd worden klachten verstaan waar u geruime tijd last van ervaart. In veel gevallen hebben chronische klachten een verminderd welzijn tot gevolg en kunnen ze leiden tot verminderd functioneren. De reikwijdte van chronische klachten is enorm, vandaar dat er een beperkt aantal chronische klachten zijn beschreven.  Onder klachten kunt u meer informatie vinden over chronische klachten rondom nekpijn, (lage) rugpijn, bijholte ontsteking, migraine en slaapproblemen. Een voorbeeld van ernstige chronische pijn is fantoompijn.

Wat zijn de oorzaken van chronisch klachten of chronische pijn?

Indien u al verschillende behandelmethoden heeft geprobeerd voor uw chronische klachten dan kan het zo zijn, dat de oorzaak niet is behandeld, echter de symptomen zijn behandeld. Doordat de symptomen zijn behandeld en wellicht voor (tijdelijk) verlichting hebben gezorgd, is de oorzaak echter gebleven. Het is dan ook begrijpelijk dat klachten terugkeren als de kern van het probleem voor het lichaam niet is behandeld.

Wat kunt u doen?

Cranio sacraal therapie en neurale integratie zijn behandelmethoden die gericht zijn om de oorzaak aan te pakken. Het is goed te beseffen dat een chronische klacht dus niet hetzelfde hoeft te zijn als de oorzaak! Doordat met de oorzaak wordt gewerkt, neemt bijvoorbeeld ook uw chronische pijn of chronische klacht af.
Wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit om een afspraak te maken. Voor ervaringen van andere mensen zie de achtergelaten ervaringen op de website aub.